Nalezené recepty

Zeleninový vývar

Suroviny

  • 6 cibulí
  • 2 mrkve
  • 4 pórky
  • 10 stonků celeru s listy
  • 3 menší pastináky
  • 3 rajčata
  • 10 žampionů nebo plodnic jiného druhu jedlých hub
  • 5 šalotek
  • 1 velký svazek zelené petrželky
  • 1 lžíce neslaného másla
  • 5 litrů vody

Postup přípravy

  1. Troubu ohřejte na 170°C.
  2. Zeleninu a petrželku s celerem omyjte a nakrájejte.
  3. V pětilitrové nádobě na pečení (lze použít i hluboký pekáček) nechte rozpustit máslo a přidejte k němu zeleninu.
  4. Nádobu vložte do trouby a duste bez pokličky 30 minut. Vyjměte ztrouby, přidejte 5 litrů vody, hrnec částečně zakryjte a na mírném ohni vařte 4 hodiny.
  5. Polévku přepasírujte a uložte do chladničky nebo ve vhodných nádobách do mrazáku. Získáte přibližně 4 litry polévky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}