Suroviny
- 6 cibulí
- 2 mrkve
- 4 pórky
- 10 stonků celeru s listy
- 3 menší pastináky
- 3 rajčata
- 10 žampionů nebo plodnic jiného druhu jedlých hub
- 5 šalotek
- 1 velký svazek zelené petrželky
- 1 lžíce neslaného másla
- 5 litrů vody
Postup přípravy
- Troubu ohřejte na 170°C.
- Zeleninu a petrželku s celerem omyjte a nakrájejte.
- V pětilitrové nádobě na pečení (lze použít i hluboký pekáček) nechte rozpustit máslo a přidejte k němu zeleninu.
- Nádobu vložte do trouby a duste bez pokličky 30 minut. Vyjměte ztrouby, přidejte 5 litrů vody, hrnec částečně zakryjte a na mírném ohni vařte 4 hodiny.
- Polévku přepasírujte a uložte do chladničky nebo ve vhodných nádobách do mrazáku. Získáte přibližně 4 litry polévky.