Nalezené recepty

Mexická zeleninová polévka

Suroviny

4 porce

  • 250 g fazolí
  • 6 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • 2 zelené feferonky
  • 1 lžíce sádla
  • 850 ml nakládaných rajčat
  • 2 cukety
  • 100g sterilované kukuřice
  • 200g klobásy
  • sůl
  • pepř
  • tabasco
  • koriandr

Postup přípravy

  1. Propereme fazole, přelijeme je 1 l vody a necháme přes noc stát.
  2. Oloupeme cibuli s česnekem a drobně posekáme. Feferonky nakrájíme na malé kousky. Vše osmahneme na sádle, přidáme fazole i s vodou a zvolna vaříme 90 - 120 minut. Podle potřeby přilijeme další vodu.
  3. Rajčata rozmačkáme na kousky a asi po 60 minutách je dáme do polévky.
  4. Cukety očistíme. Oloupeme klobásy a nakrájíme spolu s kukuřicí a cuketou na kolečka. Dáme je do polévky, ale nevaříme déle než 10 minut. 
  5. Polévku ochutíme solí, pepřem a tabaskem. Posypeme lístky koriandru.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}