Suroviny
4 porce
- 250 g fazolí
- 6 stroužků česneku
- 2 cibule
- 2 zelené feferonky
- 1 lžíce sádla
- 850 ml nakládaných rajčat
- 2 cukety
- 100g sterilované kukuřice
- 200g klobásy
- sůl
- pepř
- tabasco
- koriandr
Postup přípravy
- Propereme fazole, přelijeme je 1 l vody a necháme přes noc stát.
- Oloupeme cibuli s česnekem a drobně posekáme. Feferonky nakrájíme na malé kousky. Vše osmahneme na sádle, přidáme fazole i s vodou a zvolna vaříme 90 - 120 minut. Podle potřeby přilijeme další vodu.
- Rajčata rozmačkáme na kousky a asi po 60 minutách je dáme do polévky.
- Cukety očistíme. Oloupeme klobásy a nakrájíme spolu s kukuřicí a cuketou na kolečka. Dáme je do polévky, ale nevaříme déle než 10 minut.
- Polévku ochutíme solí, pepřem a tabaskem. Posypeme lístky koriandru.