Panenka s ananasovou salsou
Suroviny
- 600g vepřové panenské svíčkové
- 200g ananasu
- 1 cibule
- 1 rajče
- 2 lžíce oleje
- limetková šťáva
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl
- kayenský pepř
- koriandr
Postup přípravy
- Promícháme olej, sůl, tymián a kayenský pepř, směsí potřeme maso a necháme ho na rozpáleném oleji osmahnout ze všech stran.
- Salsu připravíme z ananasu, cibule a rajčete nakrájených na malé kousky. Přidáme nasekaný koriandr a vložíme do misky. Dochutíme solí, limetkovou šťávou a zalijeme trochou oleje.
- Osmahnuté maso necháme dopéct ve vyhřáté troubě a podáváme nakrájené na plátky s ananasovou salsou.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce