Nalezené recepty

Dýňová polévka s cizrnou a sójou

Suroviny

4 porce

  • 150g cizrny
  • 100g sójových bobů
  • sůl
  • 500g dyňové dužiny
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 karotky
  • 2 jarní cibulky nakrájené na kolečka
  • 2 rajčata (spařená a oloupaná)
  • 800ml masového vývaru
  • 1 lžíce rajského protlaku, ½ lžičky drceného černého pepře
  • ½ lžičky tabaska
  • ½ lžičky krupicového cukru

Postup přípravy

  1. Cizrnu i boby namočíme přes noc. Druhý den je v čerstvé vodě uvaříme. Po 20 minutách vaření je osolíme.
  2. Nakrájenou dužinu osmahneme na 3 lžících oleje, osolíme, přilijeme vodu a dusíme doměkka. Asi ¼ dýně odebereme a rozmixujeme.
  3. Rajčata rozčtvrtíme, šťávu zachytíme a dužinu nasekáme. Na oleji ji s karotkou a cibulkou osmahneme. Přidáme ji i s dýní do hrnce.
  4. Do směsi dáme vývar, šťávu z rajčat, protlak, pepř, tabasko a cukr. Vaříme 20 minut. Pak přidáme sóju a cizrnu.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}