Nalezené recepty

Polévka z kysaného zelí

Suroviny

4 porce

  • 0,5 kg kysaného zelí
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 30g hladké mouky
  • ½ lžičky mleté sladké papriky
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 200g brambor
  • celý kmín
  • sůl
  • 4 špekáčky (nebo dvě větší klobásy)
  • 200ml smetany
  • mletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na sádle. Zaprášíme ji moukou a sladkou paprikou a za stálého míchání zalijeme vývarem.
  2. Zelí překrájíme na menší kousky, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Vše přidáme do vývaru společně s kmínem, osolíme a uvaříme doměkka.
  3. Během vaření oloupeme špekáčky, nakrájíme je na kolečka a opečeme nasucho na pánvi. Přidáme je do polévky a krátce povaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Povaříme ještě asi 5 minut a podáváme s chlebem nebo pečivem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}