Nalezené recepty

Pikantní rajská

Suroviny

4 porce

  • 300g rajčat
  • 1 cibuli
  • svazek kerblíku (nebo 1 lžíci sušeného)
  • 1 lžíci oleje
  • ¾ litru zeleninového vývaru z kostky
  • 100g rýže
  • po 1 červené, žluté a zelené paprice
  • hrubě mletý barevný pepř na ozdobení
  • sůl, špetku mleté papriky

Postup přípravy

  1. Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, cibuli na kostičky, listy kerblíku otrháme. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm podusíme, až zesklovatí. Přidáme rajčata a kerblík, zalijeme zeleninovým vývarem a zhruba 20 minut povaříme.
  2. Rýži vsypeme do vroucí osolené vody a asi 20 minut ji vaříme. Papriky nakrájíme na kostičky a v osolené vodě je blanšírujeme asi 3 minuty. Potom scedíme a necháme okapat.
  3. Polévku z rajčat přecedíme, propasírujeme a dochutíme solí, pepřem i paprikou a ještě jednou přivedeme k varu. Nakonec do ní vložíme kostičky papriky a rýži a posypeme pepřem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}