Suroviny
4 porce
- 300g rajčat
- 1 cibuli
- svazek kerblíku (nebo 1 lžíci sušeného)
- 1 lžíci oleje
- ¾ litru zeleninového vývaru z kostky
- 100g rýže
- po 1 červené, žluté a zelené paprice
- hrubě mletý barevný pepř na ozdobení
- sůl, špetku mleté papriky
Postup přípravy
- Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, cibuli na kostičky, listy kerblíku otrháme. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm podusíme, až zesklovatí. Přidáme rajčata a kerblík, zalijeme zeleninovým vývarem a zhruba 20 minut povaříme.
- Rýži vsypeme do vroucí osolené vody a asi 20 minut ji vaříme. Papriky nakrájíme na kostičky a v osolené vodě je blanšírujeme asi 3 minuty. Potom scedíme a necháme okapat.
- Polévku z rajčat přecedíme, propasírujeme a dochutíme solí, pepřem i paprikou a ještě jednou přivedeme k varu. Nakonec do ní vložíme kostičky papriky a rýži a posypeme pepřem.