Nalezené recepty

Pórková polévka s knedlíčky

Suroviny

4 porce

  • 500 g pórku
  • 10g rostlinného tuku
  • 100 ml bílého vína
  • 500 ml MAGGI Zlatého Zeleninového bujónu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 plátek bílého chleba
  • 100g měkkého salámu
  • 50g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 vejce
  • sůl
  • bílý pepř
  • kayenský pepř
  • estragon

Postup přípravy

  1. Pórek očistíme, polovinu nakrájíme na proužky, zbytek na kostičky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme kostičky pórku, cibuli a krátce podusíme. Pak zalijeme vývarem z MAGGI Zlatého Zeleninového bujónu, vínem a smetanou a necháme 20 minut vařit.
  2. Salám nakrájíme na větší kousky a spolu s masem, chlebem, vejcem a zakysanou smetanou dáme do mixéru a rozšleháme na hustou kaši. Ochutíme solí a pepřem. Několik snítek estragonu pokrájíme na kousky a přidáme do směsi. Pomocí dvou čajových lžiček tvoříme nočky, které vložíme do vroucí osolené vody a asi 4 minuty povaříme.
  3. Uvařenou polévku rozmixujeme ručním elektrickým šlehačem a nakonec ještě propasírujeme sítem. Krém dochutíme solí, pepřem a kayenským pepřem. Vsypeme proužky pórku a necháme zhruba 2 minuty povařit. Nakonec do polévky vložíme okapané knedlíčky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}