Suroviny
4 porce
- 500 g pórku
- 10g rostlinného tuku
- 100 ml bílého vína
- 500 ml MAGGI Zlatého Zeleninového bujónu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 plátek bílého chleba
- 100g měkkého salámu
- 50g mletého vepřového masa
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 vejce
- sůl
- bílý pepř
- kayenský pepř
- estragon
Postup přípravy
- Pórek očistíme, polovinu nakrájíme na proužky, zbytek na kostičky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme kostičky pórku, cibuli a krátce podusíme. Pak zalijeme vývarem z MAGGI Zlatého Zeleninového bujónu, vínem a smetanou a necháme 20 minut vařit.
- Salám nakrájíme na větší kousky a spolu s masem, chlebem, vejcem a zakysanou smetanou dáme do mixéru a rozšleháme na hustou kaši. Ochutíme solí a pepřem. Několik snítek estragonu pokrájíme na kousky a přidáme do směsi. Pomocí dvou čajových lžiček tvoříme nočky, které vložíme do vroucí osolené vody a asi 4 minuty povaříme.
- Uvařenou polévku rozmixujeme ručním elektrickým šlehačem a nakonec ještě propasírujeme sítem. Krém dochutíme solí, pepřem a kayenským pepřem. Vsypeme proužky pórku a necháme zhruba 2 minuty povařit. Nakonec do polévky vložíme okapané knedlíčky.