Suroviny
4 porce
- 1 l vývaru z MAGGI Zlatého zeleninového bujónu
- 500g brokolice
- 2 plátky toastového chleba
- 1 stroužek česneku
- sůl
- bílý pepř
- 2 lžíce másla
Postup přípravy
- MAGGI zeleninový vývar přivedeme do varu. Mezitím očistíme a na růžičky rozdělíme brokolici. Stonky nakrájíme na kostičky. Veškerou brokolici pak vaříme asi 10 minut pod pokličkou ve vývaru. Po 5 minutách vyjmeme několik růžiček brokolice a položíme stranou.
- Chléb nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, prolisujeme nebo najemno nasekáme. Brokolici ve vývaru rozmixujeme na kaši. Osolíme a opepříme. Růžičky brokolice, které jsme si dali stranou, vložíme znovu do polévky a zahřejeme.
- Na pánvi rozpustíme tuk a chléb na něm dozlatova opečeme.
- Polévku nalijeme na talíře. Podáváme posypanou česnekovým chlebem.