Nalezené recepty

Specialita ze Slovenska

Suroviny

  • 4 plátky hovězího nebo vepřového masa
  • strouhanka
  • vejce
  • tuk na osmažení
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • vegeta
  • hořčice
  • kečup
  • masový vývar ( cca 400 ml)

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky. Do dvou igelitových sáčků v sobě zasunutých dáme dostatek strouhanky. Každý plátek vložíme do sáčků se strouhankou a pořádně naklepeme, plátky můžeme naklepat částečně i předem.
  2. Naklepaný řízek ve strouhance obalíme v rozšlehaném vejci a dáme na rozpálený tuk krátce osmahnout.
  3. Osmahnuté řízky narovnáme nastojato do kastrolu. Posolíme, posypeme kmínem, opepříme, potřeme hořčicí a kečupem, posypeme vegetou a vaříme. Všechno zalijeme masovým vývarem (může být různý), po 20 minutách maso otočíme. Po 20 minutách otočíme znovu, pokud bude maso ještě tvrdé, tak vařit dále.
  4. Podává se s bramborem, sterilovanou červenou řepou, zeleninovým salátem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}