Suroviny
- 4 plátky hovězího nebo vepřového masa
- strouhanka
- vejce
- tuk na osmažení
- sůl
- kmín
- pepř
- vegeta
- hořčice
- kečup
- masový vývar ( cca 400 ml)
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na plátky. Do dvou igelitových sáčků v sobě zasunutých dáme dostatek strouhanky. Každý plátek vložíme do sáčků se strouhankou a pořádně naklepeme, plátky můžeme naklepat částečně i předem.
- Naklepaný řízek ve strouhance obalíme v rozšlehaném vejci a dáme na rozpálený tuk krátce osmahnout.
- Osmahnuté řízky narovnáme nastojato do kastrolu. Posolíme, posypeme kmínem, opepříme, potřeme hořčicí a kečupem, posypeme vegetou a vaříme. Všechno zalijeme masovým vývarem (může být různý), po 20 minutách maso otočíme. Po 20 minutách otočíme znovu, pokud bude maso ještě tvrdé, tak vařit dále.
- Podává se s bramborem, sterilovanou červenou řepou, zeleninovým salátem.