Suroviny
4 porce
- 1 cibuli
- 2 brambory
- 1 pikantní klobása
- 1 sáček kysaného zelí
- 1 hrst sušených hub
- 1 smetana ke šlehání
- 1 kostka MAGGI Zlatého Hovězího bujónu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
- Na sádle zpěníme cibulku, přidáme lžičku sladké papriky, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, nakrájené brambory a sušené houby a kostku Maggi Zlatého Hovězího bujónu.
- Až jsou brambory téměř měkké, přidáme zelí a na kolečka nakrájenou klobásu. Necháme povařit, až zelí změkne, přilijeme smetanu, do které jsem zamíchali lžíci hladké mouky a ještě krátce povaříme.