Nalezené recepty

Jemná květáková polévka

Suroviny

4 porce

  • květák
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • tenké plátky šunky
  • pep
  • sůl
  • mletý muškátový oříšek
  • 1 dl kysané smetany
  • žloutek
  • petrželová nať

Postup přípravy

  1. Květák dobře umyjeme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Necháme ho okapat.
  2. Z oleje a mouky připravíme světlou zápražku, kterou zředíme s vývarem z květáku a dobře převaříme. Potom květák rozebereme na růžičky, šunku nakrájíme na nudličky a přidáme k vývaru společně se zápražkou.
  3. Polévku dochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec přidáme smetanu rozšlehanou se žloutkem a nasekanou petrželovou nať.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}