Suroviny
4 porce
- 3 brambory
- 1 špetka kmínu
- 2 kostky MAGGI Masovývaru
- 1 balení sterilizovaného zelí v kořeněném nálevu
- 1 klobása
- mléko
- hladká mouka
- 1 vejce natvrdo
- 1 cibulka
- 1 rajče
- 1 kostka MAGGI Houbového bujónu
- 1 lžička MAGGI Harmonie Chuti
- 150 ml bílého jogurtu
Postup přípravy
- Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a dáme je vařit asi do 1,5 l vody.
- Přidáme mletý kmín a 2 kostky MAGGI MasoVývaru.
- Když jsou brambory skoro měkké, přidáme velkou sklenici pokrájeného sterilovaného zelí v kořeněném nálevu, na kostičky nakrájené uzené koleno nebo ostravskou klobásu.
- V mléce důkladně rozšleháme hladkou mouku na zahuštění a přidáme posekané uvařené vejce natvrdo.
- Přihodíme cibulku pokrájenou nadrobno a rajče pokrájené a bez slupky a bez semínek.
- Okořeníme MAGGI Houbovým bujónem a dochutíme MAGGI Harmonií Chuti.
- Náš tip: Při servírování zjemníme bílým jogurtem a sypeme petrželkou.