Nalezené recepty

Celerová polévka

Suroviny

  • 500g celeru (bulvy)
  • 100g másla
  • ½ l kuřecího nebo zeleninového vývaru (i z kostky)
  • 250g brambor
  • ½ l smetany na vaření
  • sůl
  • pepř
  • bylinky na zdobení

Postup přípravy

  1. Důkladně očistíme celerovou bulvu a pak ji nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpustíme poloviční množství másla, nasypeme na ně pokrájený celer a dusíme doměkka. Dušený celer necháme lehce vychladnout a poté ho rozmixujeme na jemné pyré.
  2. Celerové pyré přelijeme do hrnce, ve kterém budeme vařit polévku, zalijeme litrem vývaru a vše dobře promícháme.
  3. Oloupeme brambory, které pokrájíme na větší kousky a vsypeme do polévkového základu. Vše uvedeme do varu a necháme vařit asi 30 minut.
  4. Jakmile brambory změknou, přepasírujeme polévku přes síto a vmícháme do ní smetanu na vaření. Dochutíme pepřem a solí. Těsně před podáváním vmícháme do polévky zbývající polovinu másla nakrájeného na malé kousky. Zdobíme strouhanou cuketou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}