Nalezené recepty

Smetanová pórková polévka

Suroviny

4 porce

  • 2 pórky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 kostka bujonu
  • 2 vejce
  • 250ml sladké smetany
  • 1 lžíce vegety
  • mletý černý pepř
  • 1 houska na krutony
  • sůl

Postup přípravy

  1. Pórek důkladně očistíme a odkrojíme poškozené konce. Opláchneme ho, přepůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Do hrnce nalijeme asi litr vody, přidáme pórek a vaříme asi 10 minut téměř doměkka.
  2. Z hladké mouky a másla připravíme světlou jíšku, rozmícháme ji s trochou vývaru a přilijeme k pórku. Necháme provařit ještě asi 10 minut.
  3. Do vroucí polévky přidáme bujon nebo masox. Nakonec polévku zjemníme smetanou, dochutíme vegetou, solí, pepřem a povaříme ještě asi 5 minut.
  4. Uvaříme vejce natvrdo. Nakrájíme je a přidáme do polévky.
  5. Během vaření polévky si můžeme nakrájet housku na kostičky, které opečeme nasucho v troubě. Polévku pak můžeme podávat s opečenými krutony.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}