Nalezené recepty

Řeřichová polévka

Suroviny

  • 30g másla
  • 1 nadrobno nakrájenou cibuli
  • 250g brambor
  • nakrájených na kostky
  • 625ml kuřecího vývaru
  • 1kg řeřichy očištěné a nakrájené
  • 125ml smetany
  • 125ml mléka
  • čerstvě strouhaný muškátový oříšek
  • 2 lžíce nakrájené pažitky
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Hrnec přiklopíme a zmírníme teplotu. Cibuli necháme změknout, ale nedovolíme, aby zhnědla. Přidáme brambory a vývar a povaříme 12 minut, aby brambory změkly. Přidáme řeřichu a povaříme 1 minutu.
  2. Hrnec odstavíme a než polévku přelijeme do mixéru, necháme ji trochu vychladnout. Pak polévku rozmixujeme na hladký krém a přelijeme do čistého hrnce. Polévku přivedeme k varu a vmícháme mléko a smetanu. Ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Krém ohřejeme, ale nevaříme.
  3. Před podáváním ozdobíme pažitkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}