Nalezené recepty

Zapečená cibulová polévka s houbami

Suroviny

  • 1 litr kuřecího nebo hovězího vývaru z kostky
  • 250g hříbků
  • 200g listového těsta
  • 2 mladé cibulky s natí
  • 2 cibule
  • 1 vejce
  • 4 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • petrželka

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky a krátce na oleji opečeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme nakrájené hříbky a 15 minut povaříme.
  2. Polévku dochutíme solí, pepřem, kmínem a zelenou petrželkou.
  3. Listové těsto vyválíme na plát (cca 4mm) a vyřízneme z něj 4 kolečka tak, aby byla větší než hrneček. Polévku rozdělíme do 4 hrnečků, okraje potřeme vejcem a jako pokličku použijeme vykrájená kolečka listového těsta. Těsto důkladně přitiskneme k okraji šálku, vrch potřeme rozšlehaným vejcem a zapečeme při 190°C.
  4. Až se „poklička" z těsta nafoukne a dostane zlatavou barvu, je polévka hotová.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}