Zapečená cibulová polévka s houbami
Suroviny
- 1 litr kuřecího nebo hovězího vývaru z kostky
- 250g hříbků
- 200g listového těsta
- 2 mladé cibulky s natí
- 2 cibule
- 1 vejce
- 4 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- petrželka
Postup přípravy
- Cibuli a česnek nakrájíme na plátky a krátce na oleji opečeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme nakrájené hříbky a 15 minut povaříme.
- Polévku dochutíme solí, pepřem, kmínem a zelenou petrželkou.
- Listové těsto vyválíme na plát (cca 4mm) a vyřízneme z něj 4 kolečka tak, aby byla větší než hrneček. Polévku rozdělíme do 4 hrnečků, okraje potřeme vejcem a jako pokličku použijeme vykrájená kolečka listového těsta. Těsto důkladně přitiskneme k okraji šálku, vrch potřeme rozšlehaným vejcem a zapečeme při 190°C.
- Až se „poklička" z těsta nafoukne a dostane zlatavou barvu, je polévka hotová.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce