Nalezené recepty

Středomořská polévka s červenou řepou

Suroviny

4 porce

  • 1 velká cibule
  • 3 brambory
  • 1 červená paprika
  • 2 malé chilli papričky
  • 4 stroužky česneku
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce ajvaru (nebo paprikového protlaku)
  • sůl
  • 4 snítky tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 3 lístky šalvěje
  • 2 rajčata
  • 250g propláchlé, loupané červené čočky
  • 1 cuketa
  • ½ lžičky krupicového cukru
  • 2 lžíce nasekaných bylinek na ozdobu

Postup přípravy

  1. Na 3 lžících oleje orestujeme kostičky cibule. Přidáme nakrájené brambory, nudličky papriky a chilli papriček, prolisovaný česnek, rajský protlak i ajvar. Vše zalijeme asi litrem vody. Osolíme, přidáme bylinky a přivedeme kvaru.
  2. Rajčata spaříme, oloupeme. Šťávu slijeme do polévky a dužinu nakrájíme.
  3. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme čočku. Na oleji osmahneme kolečka cuket. Přidáme rajčata, prohřejeme a vmícháme do polévky. Povaříme a dochutíme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}