Suroviny
4 porce
- 1 velká cibule
- 3 brambory
- 1 červená paprika
- 2 malé chilli papričky
- 4 stroužky česneku
- 5 lžic olivového oleje
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce ajvaru (nebo paprikového protlaku)
- sůl
- 4 snítky tymiánu
- 1 snítka rozmarýnu
- 3 lístky šalvěje
- 2 rajčata
- 250g propláchlé, loupané červené čočky
- 1 cuketa
- ½ lžičky krupicového cukru
- 2 lžíce nasekaných bylinek na ozdobu
Postup přípravy
- Na 3 lžících oleje orestujeme kostičky cibule. Přidáme nakrájené brambory, nudličky papriky a chilli papriček, prolisovaný česnek, rajský protlak i ajvar. Vše zalijeme asi litrem vody. Osolíme, přidáme bylinky a přivedeme kvaru.
- Rajčata spaříme, oloupeme. Šťávu slijeme do polévky a dužinu nakrájíme.
- Když jsou brambory téměř měkké, přidáme čočku. Na oleji osmahneme kolečka cuket. Přidáme rajčata, prohřejeme a vmícháme do polévky. Povaříme a dochutíme.