Suroviny
4 porce
- 200g propláchnutých žíhaných fazolí
- 1 karotka
- 120g celeru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 500g kysaného zelí
- hrst sušených hub (nebo 200g čerstvých)
- 4 vejce (7 minut vařená)
- 150ml smetany (12%)
- 50g hladké mouky
- bylinky na ozdobu
- sůl
Postup přípravy
- Fazole necháme přes noc ve vodě nabobtnat. Druhý den je v čerstvé vodě uvaříme.
- Karotku, celer, cibuli a česnek očistíme, nasekáme nadrobno. Zelí scedíme a překrájíme. Houby zalijeme v misce vodou, necháme změknout. Poté je scedíme.
- Když jsou fazole téměř měkké, přidáme k nim zeleninu a houby. Polévku osolíme a zvolna vaříme 5-10 minut.
- Nakonec přilijeme smetanu smíchanou s moukou. Vše povaříme asi 15 minut. Zdobíme vejci a bylinkami.