Nalezené recepty

Zelná polévka s žíhanými fazolemi

Suroviny

4 porce

  • 200g propláchnutých žíhaných fazolí
  • 1 karotka
  • 120g celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500g kysaného zelí
  • hrst sušených hub (nebo 200g čerstvých)
  • 4 vejce (7 minut vařená)
  • 150ml smetany (12%)
  • 50g hladké mouky
  • bylinky na ozdobu
  • sůl

Postup přípravy

  1. Fazole necháme přes noc ve vodě nabobtnat. Druhý den je v čerstvé vodě uvaříme.
  2. Karotku, celer, cibuli a česnek očistíme, nasekáme nadrobno. Zelí scedíme a překrájíme. Houby zalijeme v misce vodou, necháme změknout. Poté je scedíme.
  3. Když jsou fazole téměř měkké, přidáme k nim zeleninu a houby. Polévku osolíme a zvolna vaříme 5-10 minut.
  4. Nakonec přilijeme smetanu smíchanou s moukou. Vše povaříme asi 15 minut. Zdobíme vejci a bylinkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}