Nalezené recepty

Špenátová polévka s uzeným lososem a ztraceným křepelčím vejcem

Suroviny

4 porce

  • 200 g čerstvého listového špenátu
  • 2 jemně pokrájené šalotky
  • 10 dkg másla
  • 250 ml smetany
  • 1 balení MAGGI Zlatého Zeleninového bujónu
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 100 g uzeného lososa
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce panenského olivového oleje

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci opečeme na másle šalotku, přidáme špenátové listy a zalijeme vývarem z MAGGI Zlatého zeleninového bujónu.
  2. Necháme povařit asi 5 minut, odstavíme ze sporáku a dobře rozmixujeme. Opatrně přilijeme smetanu a za stálého míchání asi 10 minut povaříme. Osolíme a opepříme dle chuti.
  3. Do horké vody v hrnci přidáme jablečný ocet a přivedeme k mírnému varu. Syrová vejce rozklepneme do malé naběračky nebo lžíce a necháme pozvolna sklouznout do vody. Bílek přehrneme přes žloutek. Můžeme do vody ponořit i celou naběračku s vejcem. Jakmile bílek ztuhne, vejce jsou hotová.
  4. Do talíře dáme nakrájený špenátový list, vejce a zalijeme polévkou. Navrch položíme nudličky sekaného uzeného lososa a zakápneme olivovým olejem.

 

Další podobné recepty

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}