Suroviny
4 porce
- 1 houska z předešlého dne
- 2 lžíce másla
- 750 ml vývaru z MAGGI Zlatého Slepičího bujónu
- 1kg brokolice
- 100g kysané smetany
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Housku nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm zlatavé krutonky. Vyjmeme je a rozložíme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
- Do hrnce nalijeme vývar z MAGGI Zlatého Slepičího bujónu a přivedeme ho k varu. Opereme brokolici a rozdělíme ji na růžičky. Nasypeme je do vařící polévky a vaříme doměkka asi 10 minut. Několik kousků brokolice z polévky vyjmeme a odložíme na stranu na ozdobu. Zbývající zeleninu slijeme, propasírujeme přes síto.
- Pokud chceme mít polévku jemnou, krémovou, rozmixujeme ji. Potom přidáme kysanou smetanu a polévku dochutíme solí s pepřem.
- Do talířů rozdělíme porce a přidáme celé růžičky brokolice. Stranou podáváme krutonky, aby se v polévce nerozmáčely.