Nalezené recepty

Jemná brokolicová polévka s krutonky

Suroviny

4 porce

  • 1 houska z předešlého dne
  • 2 lžíce másla
  • 750 ml vývaru z MAGGI Zlatého Slepičího bujónu
  • 1kg brokolice
  • 100g kysané smetany
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Housku nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm zlatavé krutonky. Vyjmeme je a rozložíme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
  2. Do hrnce nalijeme vývar z MAGGI Zlatého Slepičího bujónu a přivedeme ho k varu. Opereme brokolici a rozdělíme ji na růžičky. Nasypeme je do vařící polévky a vaříme doměkka asi 10 minut. Několik kousků brokolice z polévky vyjmeme a odložíme na stranu na ozdobu. Zbývající zeleninu slijeme, propasírujeme přes síto.
  3. Pokud chceme mít polévku jemnou, krémovou, rozmixujeme ji. Potom přidáme kysanou smetanu a polévku dochutíme solí s pepřem.
  4. Do talířů rozdělíme porce a přidáme celé růžičky brokolice. Stranou podáváme krutonky, aby se v polévce nerozmáčely.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}