Suroviny
4 porce
- 500 g kysaného zelí
- 150g slaniny
- 1 cibule
- 1 jablko
- 10 brambor
- 8 nožiček párku
- 1 šálek MAGGI Masovývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- mletá sladká paprika
- kmín
- sůl
Postup přípravy
- Do hlubokého kastrolu se silným dnem vložíme slaninu nakrájenou na kostičky, osmahneme a přidáme polovinu kysaného zelí, na ně jednu větší nahrubo nakrájenou cibuli a na osminky (jádřince zbavené) jablko. Na tuto vrstvu ještě položíme menší syrové oloupané brambory.
- Okořeníme solí a mletým kmínem a pokryjeme zbytkem kysaného zelí, které proložíme párky. Vše zalijeme horkým MAGGI Masovývarem a dusíme pod pokličkou.
- Před podáváním přilijeme do pokrmu smetanu, kterou podle chuti okořeníme mletou červenou sladkou paprikou.