Vepřové kotlety v čínském zelí
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 4 vykostěné kotlety
- 50g uzené slaniny
- 80g cibule
- 1 lžíce rajského protlaku
- čtvrt kostky masoxu
- vegeta
- mletý pepř
- mletý kmín
- petrželová nať
- sůl
Postup přípravy
- Z čínského zelí odřežeme 4-5 listů a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Položíme je na vál a posypeme vegetou.
- Kotlety mírně naklepeme, osolíme, posypeme kmínem a pepřem. Rozpálíme olej, kotlety rychle opečeme a vyndáme.
- Ve výpečku orestujeme polovinu nakrájené cibule s petrželovou natí, přidáme rajský protlak a krátce zamícháme.
- Rajčatovou směsí potřeme kotlety a zabalíme do listů čínského zelí.
- Na pánvi opečeme nakrájenou slaninu se zbytkem cibule, položíme na ně kotlety, přidáme trochu vody, ¼ masoxu a přikryté dusíme.
- Podáváme s opékanými bramborami a zeleninovým salátem.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce