Suroviny
- 1,5 l vody
- 1 kostka MAGGI Zlatého Houbového bujónu
- 150g klobásy
- 2 brambory
- 150g kyselého zelí
- 40g hladké mouky
- 2 žloutky
- ocet
- sůl
- 250 ml kyselé smetany
Postup přípravy
- Kyselé zelí vaříme v malém množství vody. Zvlášť vaříme do měkka klobásu a do poloměkka na kostky pokrájené brambory s přidáním MAGGI houbového bujónu. Vodu z brambor a klobásy přidáme k zelí.
- Klobásu rozkrájíme na kolečka a přidáme k uvařenému zelí.
- Polévku zahustíme kyselou smetanou, do níž jsme rozmíchali lžíci mouky. Krátce povaříme, přidáme žloutky a kousek másla a podle chuti i trochu octa a soli. Již nevaříme.