Nalezené recepty

Zeleninová polévka s chřestem

Suroviny

Suroviny:

  • 1 cibule
  • 300g brambor
  • 200g mrkve
  • 500g chřestu
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1,3 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 3 lžíce sekané petrželky

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka. Chřest opláchneme, scedíme a pokrájíme na špalíčky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostky.
  2. Cibuli zesklovatíme na másle s olejem. Přidáme brambory, mrkev a rajčata a 3 minuty opékáme. Přilijeme vývar, osolíme a okořeníme. Vaříme asi 15 minut, poté přidáme chřest a ohřejeme. Nakonec polévku okořeníme muškátovým oříškem, dochutíme a ozdobíme nasekanou petrželkou.
  3. Pokud chcete, aby byla polévka ostřejší a zdravější, přidejte do ní česnek rozetřený se solí. Chuť vylepšíte ještě rozmarýnem nebo tymiánem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}