Zeleninová polévka s chřestem
Suroviny
Suroviny:
- 1 cibule
- 300g brambor
- 200g mrkve
- 500g chřestu
- 2 rajčata
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1,3 l zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- 3 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy
- Cibuli oloupeme a nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka. Chřest opláchneme, scedíme a pokrájíme na špalíčky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostky.
- Cibuli zesklovatíme na másle s olejem. Přidáme brambory, mrkev a rajčata a 3 minuty opékáme. Přilijeme vývar, osolíme a okořeníme. Vaříme asi 15 minut, poté přidáme chřest a ohřejeme. Nakonec polévku okořeníme muškátovým oříškem, dochutíme a ozdobíme nasekanou petrželkou.
- Pokud chcete, aby byla polévka ostřejší a zdravější, přidejte do ní česnek rozetřený se solí. Chuť vylepšíte ještě rozmarýnem nebo tymiánem.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce