Suroviny
4 porce
- 500g masového vývaru
- 400g očištěné brokolice
- 400g brambor
- 150g uzeného masa nakrájeného na kousky
- 150ml smetany (12%)
- 1 včerejší houska nakrájená na kousky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- sůl
- lžíce másla na opečení housky
Postup přípravy
- Cibuli, brambory i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brokolici rozebereme na růžičky, košťál nakrájíme.
- V hrnci na 2 lžících oleje zesklovatíme cibuli. Přidáme brambory, košťál i česnek a společně opékáme. Když začne zelenina lehce zlátnout, přilijeme vývar a asi 300ml vody. Osolíme a zeleninu uvaříme téměř doměkka. Potom přidáme brokolici a vše povaříme asi 4 minuty.
- Housku i maso opečeme. Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou, povaříme. Podáváme s masem a krutony.