Nalezené recepty

Papriková polévka

Suroviny

4 porce

  • 700g červených paprik
  • 4 velká rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 snítka bazalky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 bobkový list
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 700ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička ajvaru (pikantní papriková pasta)
  • 4 lžíce kysané smetany
  • čerstvá řeřicha na ozdobu

Postup přípravy

  1. Papriky omyjeme, rozpůlíme a očistíme. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě při 170°C asi 15 minut, až slupka zčerná. Pak plech vyjmeme, papriky zakryjeme vlhkou utěrkou, necháme 5 minut zapařit a oloupeme.
  2. Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Papriky i rajčata nakrájíme nadrobno. Bazalku opláchneme a nasekáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme cibuli, česnek, bazalku a bobkový list. Přidáme papriky, rajčata a rajský protlak, zalijeme vývarem, promícháme a dusíme asi 15 minut.
  4. Vyjmeme bobkový list a polévku rozmixujeme. Dochutíme solí, cukrem, paprikou a ajvarem. Prohřejeme. Na talířích zdobíme smetanou a řeřichou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}