Suroviny
4 porce
- 4 kotlety nebo libová krkovice
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 sladkokyselé okurky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžíce kečupu
- 1 párek
- pepř
- sůl
- olej
- hladká mouka
Postup přípravy
- Kotlety jemně naklepeme, posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- Dáme je na rozpálený olej a po obou stranách opečeme. Osmažené kotlety vyjmeme na talíř a ve stejném oleji dorůžova osmažíme větší pokrájenou cibuli.
- Rozetřeme česnek, na nudličky nakrájíme okurky, přidáme Sladkou papriku, kečup a na kolečka nakrájený párek. Vše přidáme na osmaženou cibuli. Dobře promícháme, necháme přejít varem, trochu podlijeme vlažnou vodou a přidáme kotlety.
- Dusíme doměkka a občas podléváme. Podáváme s vařenými bramborami, hranolkami, bramborovou kaší nebo rýží. Ozdobíme cibulkou.