Nalezené recepty

Krémová bramborová polévka s hřiby

Suroviny

4 porce

  • 500g brambor
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 1 cibule
  • 40g másla
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 800ml zeleninového bujonu
  • 300g hřibů
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • 200ml sladké smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce třezalkových listů

Postup přípravy

  1. Brambor, polévkovou zeleninu a cibuli oloupeme, umyjeme a nakrájíme nadrobno. Asi polovinu másla roztopíme, zeleninu na něm podusíme a přidáme majoránku.
  2. Přilijeme bujon, uvedeme do varu a asi 30 minut necháme pomalu vařit, než zelenina změkne. Mezitím očistíme houby a nakrájíme je na tenké plátky.
  3. Vpánvi rozehřejeme zbylé máslo a houby na něm asi 5 minut restujeme, pak osolíme a opepříme.
  4. Polévku rozmixujeme, dosolíme, ochutíme pepřem a muškátovým oříškem a vaříme dalších 10 minut. Smetanu vyšleháme a spolu s citronovou šťávou přidáme do polévky. Podáváme s hřiby a třezalkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}