Nalezené recepty

Houbová gulášová polévka

Suroviny

  • 300g čerstvých hub
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sladké papriky
  • špetka pálivé papriky nebo chilli
  • 1 nadrobno nakrájenou cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 litr hovězího vývaru
  • pepř
  • majoránka
  • sůl
  • zelená cibulka

Postup přípravy

  1. Cibulku osmahneme na polovině másla, přidáme na kousky nakrájené houby, zalijeme vývarem a zvolna vaříme.
  2. Mezitím si ze zbylého másla a mouky připravíme jíšku, přidáme ji k polévce, okořeníme česnekem utřeným se solí, paprikou, pepřem a majoránkou.
  3. Vaříme asi 30 minut, až jsou houby měkké. Na talířích ozdobíme zelenou cibulkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}