Nalezené recepty

Polévka z čerstvých hub

Suroviny

  • 300g čerstvých hub
  • 300g brambor
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 litr vody
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžičku kmínu
  • 40g tuku
  • 40g hladké mouky
  • 250ml smetany
  • 1 lžíce octa
  • petrželka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Houby důkladně očistíme, vložíme do cedníku, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a pak je nakrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno a očištěnou mrkev na kolečka.
  2. Nakrájené brambory, houby, cibuli a mrkev vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Přidáme sůl, pepř, kmín a vaříme, dokud nejsou houby a zelenina měkké.
  3. Z tuku a hladké mouky připravíme zlatavou jíšku. Zalijeme ji smetanou a dobře rozšleháme. Potom ji opatrně vlijeme do polévky a necháme 15 minut vařit. Hotovou polévku dochutíme solí a octem. Zdobíme petrželkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}