Nalezené recepty

Rybí polévka – klasika

Suroviny

  • rybí hlava
  • odřezky
  • vnitřnosti
  • celer
  • mrkev
  • petržel
  • malá cibule
  • kapusta
  • pórek
  • květák
  • sádlo
  • hrubá mouka
  • masox
  • paprika
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Rybí hlavu a vnitřnosti očistíme, opláchneme a dáme pozor na žluč.
  2. Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a s nakrájenou cibulí ji dáme mírně orestovat na sádlo do hrnce, ve kterém budeme vařit polévku.
  3. Na orestovanou zeleninu dáme na menší kousky natrhané vnitřnosti a orestujeme při opatrném míchání asi 2-3 minuty. Ke konci dáme trochu papriky a pepře a zalijeme vodou.
  4. Do vedlejšího hrnce dáme na chvilku vařit hlavu a odřezky, slijeme a z kostí obereme maso.
  5. Přidáme do polévky zbylou zeleninu a masox. Uděláme si zlatou jíšku. Když je zelenina měkká, přilijeme trochu horké vody, polévku zahustíme jíškou a přidáme obrané maso.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}