Suroviny
- rybí hlava
- odřezky
- vnitřnosti
- celer
- mrkev
- petržel
- malá cibule
- kapusta
- pórek
- květák
- sádlo
- hrubá mouka
- masox
- paprika
- pepř
- sůl
Postup přípravy
- Rybí hlavu a vnitřnosti očistíme, opláchneme a dáme pozor na žluč.
- Kořenovou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a s nakrájenou cibulí ji dáme mírně orestovat na sádlo do hrnce, ve kterém budeme vařit polévku.
- Na orestovanou zeleninu dáme na menší kousky natrhané vnitřnosti a orestujeme při opatrném míchání asi 2-3 minuty. Ke konci dáme trochu papriky a pepře a zalijeme vodou.
- Do vedlejšího hrnce dáme na chvilku vařit hlavu a odřezky, slijeme a z kostí obereme maso.
- Přidáme do polévky zbylou zeleninu a masox. Uděláme si zlatou jíšku. Když je zelenina měkká, přilijeme trochu horké vody, polévku zahustíme jíškou a přidáme obrané maso.