Nalezené recepty

Nudlová polévka s kuřecím masem

Suroviny

4 porce

  • 2 kuřecí řízky
  • 1 mrkev
  • 1 tenký pórek
  • ½ svazku petrželky
  • 1 a ½ l slepičího vývaru (z kostky)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • na špičku nože strouhané citronové kůry (chem. neošetř.)
  • na špičku nože šafránu
  • 250g širokých nudlí
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Kuřecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky silné asi 1 a ½ cm.
  2. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme.
  3. Do velkého hrnce nalijeme slepičí vývar, přidáme citronovou šťávu a kůru, šafrán a uvedeme do varu. Vložíme nudle a uvaříme podle návodu. Asi 5-8 minut před koncem varu přidáme nakrájené kuřecí maso, mrkev, pórek a nakonec vmícháme petrželku. Polévku podle chuti osolíme, opepříme, poté ji přelijeme do polévkové mísy a okamžitě podáváme.
  4. Obměna: Polévku můžeme klasicky okořenit lisovaným česnekem, který přidáme na konci varu. Pokud ji chceme dodat exotickou chuť, okořeníme ji sójovou omáčkou nebo vývar ochutíme trochou najemno nastrouhaného zázvoru.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}