Suroviny
4 porce
- 1250ml kuřecího vývaru
- 200g kuřecích prsou
- 200g špaget
- 150ml smetany ke šlehání
- 60g másla
- 2 očištěné mrkve
- 2 řapíky očištěného celeru
- 1 oloupaná cibule
- šťáva a kůra z 1 citrónu
- mletý bílý pepř
- sůl
- hrst sekané petrželky
Postup přípravy
- Cibuli, mrkev a celer pokrájíme na kousky, prsa na nudličky.
- V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme mrkev s masem. Orestujeme a zalijeme vývarem. Ochutíme šťávou a kůrou z citrónu. Vaříme asi 20 minut.
- Těstoviny nalámeme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme na skus. Scedíme je a spolu s celerem přidáme do hrnce s polévkou.
- Dochutíme pepřem a už jen krátce povaříme. Vmícháme smetanu a petrželku.