Nalezené recepty

Moravský kaldoun z drůbků

Suroviny

4 porce

  • 300g kachních nebo husích drůbků (srdíčka, žaludky)
  • 4 křídla a krky
  • 2 bobkové listy
  • 5 zrnek nového koření
  • 1 menší cibule
  • 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • sůl
  • 2 naťové cibulky
  • 2 lžíce oleje
  • 30g nudliček do polévky

Postup přípravy

  1. Drůbeží srdíčka, žaludky, křídla a krky dobře očistíme a omyjeme. Vše dáme do hrnce, zalijeme litrem studené vody, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř a na mírném plameni vaříme asi 60 minut.
  2. Přidáme oloupanou cibuli s kořenovou zeleninou a vaříme asi 15 minut, až je i zelenina měkká. Pak vývar přecedíme do jiného hrnce a osolíme. Maso obereme, ze srdíček odstraníme osrdí. Vařenou zeleninu a drůbky nakrájíme na malé kousky.
  3. Naťové cibulky očistíme, opláchneme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej a cibulky na něm osmahneme.
  4. V jiném hrnci uvaříme v osolené vodě těstovinové nudličky do polévky (dle návodu) a scedíme je. Do vývaru vložíme drůbky, kořenovou zeleninu, naťovou cibulku a podle chuti dosolíme. Polévku můžeme podávat s bílým pečivem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}