Suroviny
4 porce
- 300g kachních nebo husích drůbků (srdíčka, žaludky)
- 4 křídla a krky
- 2 bobkové listy
- 5 zrnek nového koření
- 1 menší cibule
- 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- sůl
- 2 naťové cibulky
- 2 lžíce oleje
- 30g nudliček do polévky
Postup přípravy
- Drůbeží srdíčka, žaludky, křídla a krky dobře očistíme a omyjeme. Vše dáme do hrnce, zalijeme litrem studené vody, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř a na mírném plameni vaříme asi 60 minut.
- Přidáme oloupanou cibuli s kořenovou zeleninou a vaříme asi 15 minut, až je i zelenina měkká. Pak vývar přecedíme do jiného hrnce a osolíme. Maso obereme, ze srdíček odstraníme osrdí. Vařenou zeleninu a drůbky nakrájíme na malé kousky.
- Naťové cibulky očistíme, opláchneme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej a cibulky na něm osmahneme.
- V jiném hrnci uvaříme v osolené vodě těstovinové nudličky do polévky (dle návodu) a scedíme je. Do vývaru vložíme drůbky, kořenovou zeleninu, naťovou cibulku a podle chuti dosolíme. Polévku můžeme podávat s bílým pečivem.