Suroviny
- 300g hovězího masa
- 400g kosti od šunky
- 100g párků
- 350g červené řepy
- 100g rajčatového protlaku
- 60g cibule
- 100g mrkve
- 30g petržele
- 30g vepřového sádla
- 20g cukru
- 20g mouky
- 1dl kysané smetany
- ocet
- sůl
- bobkový list
- mletý pepř
Postup přípravy
- Kost od šunky uvaříme s hovězím masem. Na nudličky nakrájíme mrkev, petržel a cibuli, osmahneme na tuku, přidáme rajčatový protlak a ještě 15 minut dusíme.
Řepu uvaříme ve slupce zvlášť, oloupeme ji a pokrájíme na nudličky. Do vývaru dáme vařit pokrájené brambory, po chvilce přidáme pokrájenou červenou řepu. Potom přidáme jíšku připravenou ze sádla a mouky, osmahnutou kořenovou zeleninu, bobkový list, pepř a ještě asi 10 minut vaříme. Ochutíme cukrem a octem, osolíme.
Boršč podáváme s masem pokrájeným na kousky, s párkem na kolečka a kysanou smetanou.