Nalezené recepty

Běloruský boršč

Suroviny

  • 300g hovězího masa
  • 400g kosti od šunky
  • 100g párků
  • 350g červené řepy
  • 100g rajčatového protlaku
  • 60g cibule
  • 100g mrkve
  • 30g petržele
  • 30g vepřového sádla
  • 20g cukru
  • 20g mouky
  • 1dl kysané smetany
  • ocet
  • sůl
  • bobkový list
  • mletý pepř

Postup přípravy

  1. Kost od šunky uvaříme s hovězím masem. Na nudličky nakrájíme mrkev, petržel a cibuli, osmahneme na tuku, přidáme rajčatový protlak a ještě 15 minut dusíme.

    Řepu uvaříme ve slupce zvlášť, oloupeme ji a pokrájíme na nudličky. Do vývaru dáme vařit pokrájené brambory, po chvilce přidáme pokrájenou červenou řepu. Potom přidáme jíšku připravenou ze sádla a mouky, osmahnutou kořenovou zeleninu, bobkový list, pepř a ještě asi 10 minut vaříme. Ochutíme cukrem a octem, osolíme.

    Boršč podáváme s masem pokrájeným na kousky, s párkem na kolečka a kysanou smetanou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}